Donar geeft voorsprong weg en verliest eerste halve finale

De basketballers van Donar leken vijf minuten voor tijd te beginnen met een uitzege in de halve finale van de play-offs om de landstitel. Maar het liep anders. In Den Bosch gaf Donar in het laatste kwart een voorsprong van meer dan vijf punten prijs en verloor met 71-68.

Het was weer een keer genieten voor de Donar-fans

Daardoor staat Donar in de best-of-five serie met 1-0 achter in de wetenschap dat drie keer gewonnen moet worden om de finale te halen. Het was in De Maaspoort een wedstrijd die op en neer ging. Het begin van Donar was slecht. De thuisploeg onder leiding van coach Erik Braal zette de bezoekers op een 17-4 achterstand. Maar nog in het eerste kwart kwam Donar terug tot 26-21 om daarna aan het begin van het tweede kwart langszij te komen; 26-26.

Het begin van een fase waarin de wedstrijd gelijk op ging. Via een prachtige score van Andrej Magdevski gingen beide ploegen met een 45-45 ruststand aan de thee. In het derde kwart leek Donar aan de winnende hand en nam met nog tien minuten te gaan een 60-55 voorsprong, maar in het laatste kwart gaat het mis. Donar verliest het slotkwart met 16-8 en liet de zege in de laatste minuten glippen. De Groningers kregen wel mogelijkheden, maar de zuiverheid ontbrak net een klein beetje. Viktor Gaddefors was topscorer met 18 punten.

Zo liet Donar een eerste kans liggen om een wedstrijd te ‘stelen’. Om de finale te halen moet een keer in Den Bosch gewonnen worden. Ervan uitgaande dat Donar in een ongetwijfeld kolkend MartiniPlaza de thuisduels weet te winnen. Te beginnen vrijdagavond vanaf 19.30 uur.