Donar en Lycurgus winnen competitiewedstrijden met gemak

De basketballers van Donar en de volleyballers van Abiant/Lycurgus hebben zaterdagavond beide hun competitiewedstrijden met gemak gewonnen.

Zelfstandige? Meld je aan voor het ZZP Event van Donar

Donar won in Martiniplaza met 92-50 van het nietige Weert. Bij rust stond er al een comfortabele 44-20 stand op de borden en coach Ivica Skelin kon het zich permitteren om het laatste kwart te laten spelen door de bankzitters. De Amerikaanse spelers van Donar kregen daardoor flink wat rust.

De Nederlandse Canadees Ross Bekkering werd topscorer met 14 punten. Jongelingen Maarten Bouwknecht en Bas Veenstra tekenden allebei voor 12 punten. Donar staat nu derde in de eredivisie met 32 punten uit 22 wedstrijden.

Abiant/Lycurgus won in het Alfa-college met 3-0 van Zaanstad. De eerste set leverden de tegenstanders nog wel wat strijd. Pas aan het einde kon het verschil gemaakt worden: 25-20. Ook in de tweede set moesten de Groningers nog wel even flink aan de bak. Pas bij het derde setpunt kon de winst met 29-27 worden gepakt. Daarna was het verzet van Zaanstad gebroken. In de laatste set werd het 25-16.

Lycurgus staat tweede in de competitie en heeft daarin nog één wedstrijd voor de boeg. Daarna beginnen de playoffs