Donar blijft in leven na noodzakelijke zege

Donar deed dinsdagavond wat het moest doen. In MartiniPlaza winnen van Heroes Den Bosch om in de race te blijven om de landstitel. Dankzij een 79-71 zege speelt Donar donderdagavond in Den Bosch een beslissende derde wedstrijd in de halve finale. De winnaar mag zich opmaken voor de eindstrijd tegen of Hammers Zwolle of ZZ Leiden.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Donar werd aan de hand genomen door Damjan Rudez. De Kroaat stond eindelijk op en liet iets van zijn NBA ervaring zijn. Tot nu toe was het er niet echt uitgekomen. Rudez zag een tijd geleden zijn broer als coach vertrekken bij de club waar ze samen naartoe gekomen waren. Dat was voor hem een lastige tijd zo liet hij na afloop weten. Met 18 punten, waarvan 12 in het eerste kwart, was zijn aandeel meer dan belangrijk.

Aanvallend had de ploeg van coach Pete Miller het zeker voor rust goed op orde. Zeven van de negen driepunters waren raak. Den Bosch probeerde het wel vooral via de sterk spelende Mayfield, goed voor 29 punten. Donar stond halverwege met 51-43 voor en forceerde de beslissing in het derde kwart. Verdedigend werd een tandje bijgezet. Den Bosch kwam tot slechts negen punten. Donar deed het beter en stond met nog tien minuten te gaan met 67-52 voor.

De marge van vijftien punten bleek voldoende om een beslissende wedstrijd af te dwingen. De gasten begonnen sterk in het laatste kwart en kwamen terug tot een achterstand van minder dan tien punten, maar Donar hield controle en trok de wedstrijd over de streep. Jarred Ogungbemi-Jackson was topscorer met 19 punten. Het cruciale duel begint donderdagavond om 20.00 uur in de Maaspoort.