Sport

Donar begint oefencampagne in Duitsland

Terwijl het nog redelijk rustig is omtrent de vernieuwde selectie van Donar is de oefencampagne in aanloop naar het nieuwe seizoen wel bekend gemaakt. Het eerste oefenduel is op zaterdag 24 augustus in Duitsland.


Leestijd: 1 minuut

Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar
Een vol Martiniplaza bij een wedstrijd van Donar

Tegen de Artland Dragons uit Quakenbrück op twee uur rijden van Groningen. De Duitsers spelen in de Pro A, het tweede niveau in Duitsland. Vier dagen later vervolgt de ploeg van coach Andrej Stimac in Vechta tegen Rasta Vechta. Op zondag 1 september is Donar in Assen de gastheer tegen Paderborn. Plaats van handeling is sporthal De Spreng. De link met Duitse tegenstanders is de rode draad in de voorbereiding, want op woensdag 4 september trekken de Groningers wederom naar Duitsland.

Dan is Uni Baskets Münster de tegenstander. Donar sluit de voorbereiding op zaterdag 7 september af in de Wildervanckhal in Veendam tegen Bremerhaven. De competitie begint een week later. Op zaterdag 14 september is LWD Basket de eerste opponent in het Kalverdijkje in Leeuwarden. Hoe de selectie er verder uit gaat zien is af te wachten. Een paar weken geleden presenteerde de club Tim Hoeve en Stijn Hintzbergen als nieuwe spelers.