Sport

Derde Urban Trail in Groningen: rennen door markante gebouwen

Na twee eerdere edities keert zondag 18 februari het hardloop-evenement Groningen Urban Trail terug met een geheel vernieuwd parcours. Zoals bij elke Urban Trail lopen deelnemers langs, over en zelf dóór culturele en historische gebouwen in de stad. Vorig jaar was het evenement met 3.000 deelnemers uitverkocht. Dit jaar wil de organisatie groeien naar 3.500 deelnemers.


Leestijd: 1 minuut

Derde Urban Trail in Groningen: rennen door markante gebouwen
Derde Urban Trail in Groningen: rennen door markante gebouwen

Stapsgewijs worden alle locaties op het parcours bekendgemaakt. Deelnemers weten dus pas op het laatste moment exact hoe het parcours gaat lopen. De eerste spraakmakende locaties zijn Groninger Archieven, Stadhuis, Kokomo Beachclub en Der AA-Kerk. Groninger Archieven maakt haar ‘debuut’ op de parcourskaart. ‘Geweldig dat er ook dit jaar weer nieuwe locaties toegevoegd zijn aan het parcours. Ik verwacht ook dat er veel animo is als de inschrijving opent. Vorig jaar schreven in drie dagen tijd al 1.500 deelnemers zich in’, aldus Elske Dijkstra van Golazo Noord Nederland.

Nieuw: twee afstanden

Deelnemers krijgen dit jaar de mogelijkheid om te kiezen tussen een parcours van ongeveer 5 km of 10 km. De nieuwe optie van 5 km maakt het toegankelijker voor beginnende lopers. Beide afstanden hebben dezelfde start- en finishlocatie. Deelnemers kunnen op het parcours bij de splitsing kiezen of ze voor de 5 km of de 10 km gaan.

Inschrijven

Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt en Groningen op een andere manier wil leren kennen, is de Groningen Urban Trail op zondag 18 februari wederom een absolute must. Het evenement trekt nu al veel belangstelling. Er wordt aangeraden niet te lang te wachten met inschrijven. Inschrijven kan via de website op www.groningenurbantrail.nl.

Steeds meer urban trails

De Urban Trail Series breidt in Nederland in 2018 uit naar maar liefst tien steden. Over heel het jaar zullen naar verwachting ruim 25.000 deelnemers meedoen aan een Urban Trail.