Danny Buijs roept om versterkingen bij FC Groningen

FC Groningen trainer Danny Buijs heeft na afloop van de wedstrijd tegen FC Utrecht laten weten dat aanvallende versterking nodig is om de huidige positie op de ranglijst in stand te houden. Na de 2-2 in Utrecht staat de FC nog altijd zevende in de Eredivisie met 27 punten uit 15 duels.

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Buijs deed zijn verhaal onder andere bij het Dagblad van het Noorden. Vooral aanvallend is het te mager wat de oefenmeester vanaf de bank kan brengen. Het zijn vooral talentvolle jongens die speelminuten kunnen krijgen. Het gaat om spelers als Remco Balk, Tomas Suslov of bijvoorbeeld Kyan Slor. Daar komt bij dat een aantal wat meer ervaren krachten een fitte broosheid hebben. Alessio da Cruz, Patrick Joosten kunnen geen negentig minuten spelen en het verhaal van Arjen Robben is bekend.

De Zweedse aanvaller Daleho Irandust van BK Häcken wordt nadrukkelijk met FC Groningen in verband gebracht, maar een handtekening is nog niet gezet. Bovendien is deze speler al een tijdje geblesseerd. Iets waar Buijs weer niet zo blij mee is. Zo zijn de doelstellingen inmiddels bijgesteld, want aan het begin van het seizoen ging niemand ervan uit dat de Trots van het Noorden een goeie rol in het linkerrijtje zou spelen.
Tegen Utrecht leek Groningen na een ware belegering in de tweede helft met de winst weg te komen, maar de laatste minuut van de extra tijd was er teveel aan. Een diepe bal in het strafschopgebied werd van dichtbij door Kerk via de binnenkant van de paal binnengeschoten. Waardoor de 2-2 alsnog op het scorebord kwam. Daarmee werd de aanvallende accuratesse van voor de pauze via treffers van Patrick Joosten en Jorgen Strand Larssen teniet gedaan.

Komende donderdag speelt Groningen in Tilburg tegen nummer voorlaatst Willem II en aanstaande zondag volgt een thuisduel tegen FC Twente.