sport

08 jan 2018, 08:08

Daan van Geel verrassende winnaar Indoor Groningen; Jur Vrieling vierde

Daan van Geel verrassende winnaar Indoor Groningen; Jur Vrieling vierde

Vele topruiters en talenten sneuvelden zaterdagavond in het basisparcours van de afsluitende Grote Prijs tijdens Indoor Groningen. Op de volgepakte tribunes van de Eurohal in Zuidbroek zagen de paardensportliefhebbers dat de hoog gebouwde hindernissen voor velen onoverkomelijk waren. Zeven combinaties haalden de afsluitende barrage en het was de Drent Daan van Geel die met zijn paard Djam boven kwam drijven. Hij bleef twee keer foutloos en was in de barrage iedereen te snel af.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het was de ontknoping van het evenement waar op 20 december de eerste paarden al sprongen. Meer dan 30.000 liefhebbers passeerden de toegangspoorten. Een paar duizend hiervan waren zaterdagavond van de partij. Die zagen 47 deelnemers door de ring gaan. Waaronder Jur Vrieling uit Holwierde. De topruiter had Etoulon VDL gezadeld. De combinatie ging met veel overtuiging en alure rond in de eerste omloop en bleef foutloos. Vrieling liet weten dat Etoulon zoveel klasse en talent heeft dat het zou kunnen passen in het rijtje Bubalu, Zirroco Blue en Glasgow van 't Merelsnest.

Het paard springt nu nog veel te hoog volgens Vrieling en dat is ook de reden, waarom de combinatie slechts vierde werd. Met Etoulon heeft Vrieling een talent in huis om wellicht mee naar de Olympische Spelen van Tokio te gaan. Zover is het nog lang niet, maar de glimlach was na afloop in ieder geval niet van Vrieling zijn gezicht te slaan. Dat gold ook voor Daan van Geel, die tot zijn eigen verrassing won. De ruiter uit Gees moest in de barrage een tijd zetten en troefde met een tijd van 37.19 seconden iedereen af.

Van de zes combinaties die daarna nog moesten rijden, kwam Albert Zoer uit Echten er nog het dichtste bij. Op de rug van Heechhiem's Cancun Vdm realiseerde Zoer een tijd van 37.48 seconden. Derde werd de Deen Martin Dinesen Neergaard met zijn paard Cannary. De winnares van vorig jaar Sanne Thijssen uit Sevenum mocht als laatste in de barrage haar kunsten vertonen, maar ze redde het niet. Samen met Carinja18 gooide ze er een balk af. Ze werd zevende en laatste.