sport

06 feb 2018, 18:06

Burgess heeft werkvergunning; Amerikaan inzetbaar in beslissend Europees duel Donar

Burgess heeft werkvergunning; Amerikaan inzetbaar in beslissend Europees duel Donar

De eind januari door Donar vastgelegde Bradford Burgess heeft een werkvergunning gekregen en is woensdagavond inzetbaar voor zijn nieuwe club. Donar speelt dat de beslissende Europese wedstrijd voor een plek bij de laatste zestien van de FIBA Europe Cup. Het Belgische Belfius Mons Hainaut moet verslagen worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De 27-jarige Burgess is de vervanger van Stephen Domingo, die de rest van het seizoen niet meer inzetbaar is. Een extra speler zal coach Erik Braal goed uitkomen om de opdracht, winnen, te realiseren. Want wint Donar dan is het sowieso geplaatst voor de play-off fase. Dat zou historisch zijn, Donar bereikte nog nooit de laatste zestien van een Europees toernooi. In het geval dat Donar verliest kunnen verschillende scenario's actueel worden.

Als de nederlaag kleiner is dan 23 punten en Cluj wint van Keravnos, dan staan alle teams puntgelijk en telt het onderling doelsaldo. Dan spring Donar er het beste uit. Als Cluj echter verliest van Keravnos, dan eindigt Donar als derde en is normaal gesproken uitgeschakeld. Er is in dat geval nog één escape. Vier teams die nu in de Champions League spelen hebben aangegeven bij uitschakeling direct te stoppen en niet verder te gaan naar de Europe Cup.

Deze clubs zijn Chalon, AEK Athene, Estudiantes en Strasbourg. Als één van deze teams op plaats vijf of zes eindigen in hun poule dan schuift een nummer drie door. Dat zou Donar kunnen zijn, maar dat is voorlopig theoretisch.