Beloften FC Groningen winnen in Heerenveen

De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond de derby tegen Jong SC Heerenveen/Emmen met 1-0 gewonnen. Norair Mamedov was in Heerenveen na ruim een uur spelen de matchwinner. Een vrije trap van de topscorer werd van richting veranderd. Jong FC Groningen blijft op de tweede plaats staan in de Beloften Eredivisie met 37 punten uit 21 duels.De Beloften van FC Groningen hebben maandagavond de derby tegen Jong SC Heerenveen/Emmen met 1-0 gewonnen. Norair Mamedov was in Heerenveen na ruim een uur spelen de matchwinner. Een vrije trap van de topscorer werd van richting veranderd. Jong FC Groningen blijft op de tweede plaats staan in de Beloften Eredivisie met 37 punten uit 21 duels.

Het was een wedstrijd zonder veel kansen. Zeker in de eerste helft niet. De thuisploeg zette wel druk, maar Jong FC Groningen zette daar beter veldspel tegenover. In de beginfase kreeg Mamedov een kansje, maar het bleef vooralsnog 0-0.  De ploeg van trainer Dick Lukkien ging niet altijd even effectief met de ruimte om die achter de spitsen lag. Na de pauze ging dit beter, waardoor een overwicht ontstond.

Dit resulteerde na ruim 65 minuten spelen in het beslissende doelpunt. Een vrije trap van Mamedov werd van richting veranderd en vloog tegen de touwen. Een paar minuten later had Jeffrey Rijsdijk de wedstrijd moeten beslissen. Hij ging alleen op de doelman af, maar verzuimde te scoren. Ondanks het feit dat de thuisploeg extra risico’s nam in de slotfase kwam de zege niet meer in gevaar.