Bekerduel Donar gestaakt wegens defect scorebord

Het zal vermoedelijk niet eerder gebeurd zijn bij een thuiswedstrijd van Donar, maar dinsdagavond was het zover. Vanwege een defect scorebord werd het bekerduel tegen Feyenoord Rotterdam na het eerste kwart gestaakt. Hoe het verder gaat is nog niet bekend. De return in de kwartfinale zou donderdag in Rotterdam gespeeld worden.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Het lijkt hoogst twijfelachtig dat die wedstrijd doorgaat, omdat de formatie van coach Toon van Helfteren het thuisvoordeel uiteraard graag wil behouden. Er waren de hele avond al problemen met het tonen van de scores op het bord. Daardoor begon het duel meer dan een kwartier te laat. Het werd nog erger, omdat ook de schotklok boven de baskets mankementen ging vertonen.

Het einde van het eerste kwart met een 21-14 voorsprong voor Donar werd gehaald. Vervolgens gingen de scheidsrechters, juryleden en coaches met elkaar in overleg. Besloten werd om de wedstrijd definitief te staken. Het is nu aan de Nederlandse Basketbalbond om met een voorstel te komen hoe deze kwartfinale uiteindelijk tot een goed einde te brengen. Er zijn diverse mogelijkheden. In het ergste geval verliest Donar de wedstrijd reglementair met 20-0.