Sport

Be Quick op jacht naar voorkomen directe degradatie

Het komt erop aan in de laatste speelronde voor Be Quick 1887. In de Vierde Divisie D van het amateurvoetbal probeert de ploeg van vertrekkend trainer Paul Matthijs directe degradatie te voorkomen.


Leestijd: 1 minuut

Be Quick 1887 degradeerde afgelopen zaterdag
Be Quick 1887 degradeerde afgelopen zaterdag

De opdracht is duidelijk. De Esserbergbewoners staan vijftiende en voorlaatste met 29 punten en gaan in Overijssel op bezoek bij Heino. Nummer twaalf met 31 punten. Winnen is het ideale scenario. Dan passeert Be Quick de tegenstander van zaterdag en komt dan boven de fatale streep van directe degradatie. Veilig is de Good Old dan nog niet, want de nummers dertien en veertien spelen nog om handhaving tegen ploegen uit de Eerste Klasse.

Buitenpost staat dertiende met 30 punten. Longa ’30 uit Lichtenvoorde is veertiende en heeft ook 30 punten. Beiden hebben dus een punt meer dan Be Quick. De Friezen spelen thuis tegen nummer elf TVC ’28 uit Tubbergen. Longa ’30 speelt ook op eigen veld en ontvangt nummer vier VVOG Harderwijk. De laatste speelronde begint zaterdag om 18.00 uur.

Zo is de spanning om te snijden. In het gunstigste geval speelt Be Quick zich direct veilig als alle uitslagen gunstig uitvallen. Het voorkomen van directe degradatie hebben ze in ieder geval zelf in de hand. En zou het voor trainer Matthijs mooi zijn om met handhaving afscheid te nemen. Een volle supportersbus gaat in ieder geval mee ter ondersteuning.