Sport

Bauke Mollema trapt seizoen af in Portugal

Na een paar maanden trainen en zelfs al een hoogtestage begint Bauke Mollema woensdag officieel aan het wielerseizoen. De Groninger staat aan de start van de Ronde van de Algarve. Een vijfdaagse etappekoers in Portugal met twee aankomsten bergop en op zondag een afsluitende tijdrit van ruim 20 kilometer.


Leestijd: 1 minuut

Alsnog uitreiking Provinciale Sportprijs 2020?
Alsnog uitreiking Provinciale Sportprijs 2020?

Mollema zat de afgelopen weken op hoogte. Op Tenerife was het ruim 3500 meter hoge El Teide de verblijfplaats. Hij trainde daar onder andere met zijn nieuwe ploeggenoot Vicenzo Nibali. De zeer ervaren Italiaan begint zijn seizoen ook in Portugal. De 33-jarige Mollema begint aan zijn dertiende seizoen als profwielrenner. Het vorige seizoen verliep ongekend goed. Met als hoogtepunt winst in de Ronde van Lombardije op zaterdag 12 oktober, één van de vijf wielermonumenten.

De klimmer is één van de kopmannen bij Trek Segafredo. Het zwaartepunt ligt in juli. Dan hoopt Mollema een rol te spelen in het klassement van de Tour de France en ook de Olympische wegwedstrijd in Tokio staat hoog op zijn prioriteitenlijst. De klassiekers in april staan op de planning om een eerste keer serieus te pieken. De winst in Lombardije zal extra motivatie gegeven hebben om ook in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik vooraan mee te strijden.

Op zaterdag 7 maart staat de Strade Bianche in Italië omcirkeld in de agenda. Kortom voor wielerliefhebbers voldoende om uit te kijken naar het komende wielerseizoen. Te beginnen in Portugal. Een sterk bezette ronde met veel grote namen aan de start. Waaronder Mathieu van der Poel, Geraint Thomas, Michal Kwiatkowski, Remco Evenepoel, Rui Costa en Daniël Martin.

Er wordt begonnen het een rit over bijna 200 kilometer van Portimao naar Lagos. Een etappe voor de sprinters. Donderdag en zaterdag gaat het in de finale bergop en kan Mollema testen hoe de vorm al is.