sport

30 jul 2019, 09:09

Bauke Mollema ook in Gouden Pijl te bewonderen

Bauke Mollema ook in Gouden Pijl te bewonderen

Bauke Mollema was niet alleen gisteravond in eigen regio te bewonderen, maar komende zondag ook. Dan rijdt de Groninger in Emmen de Gouden Pijl. Een dag eerder staat de Classica San Sebastian op het programma. Dinsdagavond meldt Mollema zich aan de start in Surhuisterveen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Waarom om 19.00 uur de 38e Profronde in gang geschoten wordt. Mollema kruist daar de degens met onder andere Steven Kruijswijk, Vicenzo Nibali en Romain Bardet. Donderdag koerst Mollema in Wateringen om daarna af te reizen naar Spanje. De Classica San Sebastian wist de renner van Trek Segafredo drie jaar geleden te winnen. Op woensdag 7 augustus neemt Mollema namens Nederland deel aan het EK in Alkmaar. 

Daar staat een nieuw onderdeel op het programma. De Team Relay met drie mannen en drie vrouwen. De selectie bestaat verder uit Amy Pieters, Marianne Vos, Riejanne Markus, Ramon Sinkeldam en Koen Bouwman. Aanvankelijk was Chantal Blaak geselecteerd, maar zij heeft vanwege een rugblessure af moeten haken. Na deze wedstrijd zal Mollema wat gas terug nemen om zich voor te bereiden op het naseizoen.