Bauke Mollema hervat met top tien klassering in Wallonië

Bauke Mollema heeft zijn seizoen hervat met een achtste plaats in het eindklassement van de Tour de Wallonië. De Groninger had na vijf dagen koersen in Franstalig België twee minuten achterstand op eindwinnaar Filippo Ganna uit Italië.

Bauke Mollema

De beslissing viel in de tijdrit afgelopen dinsdag. Toen de renners in Mons bijna 33 kilometer tegen het uurwerk reden. Mollema eindigde net buiten de top tien en finishte met een gemiddelde van ruim 49 kilometer per uur op de twaalfde plaats op 1.51 minuten van etappewinnaar en tijdritkanon Ganna.

Wellicht had de 36-jarige Mollema zich er iets meer van voorgesteld gezien zijn prima tijdritreputatie de afgelopen tijd. Doordat in de andere vier etappes een zo goed als gesloten peloton naar de streep reed bepaalde de tijdrit de rangschikking. Op de slotrit tussen Banneux en Aubel over 215 kilometer met ruim drieduizend hoogtemeters kwam daar geen verschil meer in.

In de slotetappe finishte Mollema in het peloton en zag zo zijn positie in het algemeen klassement niet meer in gevaar komen. De afgelopen dagen gebruikte de ervaren coureur om zich klaar te stomen voor de Classica San Sebastian. Deze eendagskoers in het Baskenland staat zaterdag op het programma. Een wedstrijd waar Mollema traditioneel goed rijdt en in 2016 zelfs wist te winnen.

De vraag is of het zonder Tour de France in de benen ook lukt om vooraan mee te strijden?