Basisplaats voor Daniël van Kaam bij winnend Jong Oranje

Bij FC Groningen is Daniël van Kaam niet altijd meer zeker van een basisplaats, maar dat weerhield de bondscoach van Jong Oranje Erwin van de Looi niet om de middenvelder een basisplaats te geven tegen Jong Wales. In het kader van de EK-kwalificatie wonnen de talenten in Nijmegen met 5-0.

Neraysho Kasanwirjo bleef de hele wedstrijd op de bank. Jong Oranje opende in de achtste minuut de score. Uit een hoekschop van Van Kaam werd het tien minuten voor de pauze 2-0. Sven Botman volleerde de trap van Van Kaam vol op het doel, waarna de bal via een verdediger in het doel plofte. Na de pauze was er een hoofdrol voor Daishawn Redan. FC Groningen huurde de aanvaller vorig seizoen van Herta BSC.

Redan kwam in die periode vijf keer in actie, zonder doeltreffend te zijn. Tegen Jong Wales was de spits  succesvol. In de vijftigste minuut raakte hij eerst de paal en daarna was het raak. Dat betekende 4-0. Vier minuten later viel de 5-0. Jong Oranje staat tweede in Groep E met 7 punten uit 3 duels. Jong Zwitserland staat met 10 punten uit 4 wedstrijden bovenaan. Jong Oranje speelt op 12 november thuis tegen Jong Bulgarije. De andere tegenstanders in de poule zijn Jong Moldavië en Jong Gibraltar.

Van Kaam en Kasanwirjo pakken de training bij FC Groningen weer op. De FC speelt zondagmiddag in Rotterdam tegen Sparta. (Foto: Twitter FC Groningen)