In beeld

Partnerbijdrage

Zo verleng je de levensduur van je gietvloer

Heb je een prachtige gietvloer in je huis laten leggen, dan wil je hier natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten. Niet alleen zijn deze vloeren vanuit praktisch oogpunt ideaal, maar voegen ze ook ontzettend veel sfeer en warmte toe aan je huis. Omdat er in de meeste woonkamer flink wordt geleefd en de vloer hier vaak het nodige onder te lijden heeft, is het belangrijk dat deze goed en vooral ook op de juiste manier wordt onderhouden. Waar we een houten vloer kunnen schuren om deze vervolgens in de olie te zetten, werkt dit bij een gietvloer allemaal net even anders. Om ervoor te zorgen dat je vloer er altijd netjes bij ligt en daarmee ook de levensduur verlengt, hebben wij een aantal tips voor je.


Leestijd: 2 minuten

Zorg voor regelmatig onderhoud van je gietvloer

Wanneer je een gietvloer in huis hebt laten leggen, dan is het net als bij iedere vloer ook  hier belangrijk dat je deze regelmatig stofzuigt en ook dweilt. Helemaal wanneer je een huishouden hebt met kinderen en huisdieren, ligt er regelmatig wat vuil en andere viezigheid op de vloer. Nu is niet alleen direct met het blote oog te zien, maar kan een klein steentje bijvoorbeeld wel zorgen voor de nodige krassen, met alle gevolgen van dien. Om dit te voorkomen, is het ons advies om iedere dag even met de stofzuiger of bezem door het huis te gaan en ook minimaal twee keer per week te dweilen.

Voorkom krassen van je meubels

Krassen zijn een doorn in het oog voor iedereen. Wat dan dus ook ontzettend belangrijk is, is om ervoor te zorgen dat je meubels geen krassen kunnen veroorzaken. Uiteraard kan het een keer voorkomen dat de bank of stoel wordt verschoven, maar zijn vooral de eetkamerstoelen in het geval je ook kinderen in huis hebt rondlopen, de boosdoener. Waar we als volwassen heel goed weten dat we de stoel moeten optillen, denken kinderen hier niet altijd bij na. Zorg er daarom dus ook voor dat je kwalitatieve viltjes onder je meubels maakt, zodat deze niet kunnen krassen op je vloer. Houd er ook rekening mee dat steen en ander vuil onder de schoenen kunnen zorgen voor krassen.

Periodiek onderhoud van je gietvloer

Een gietvloer is niet alleen duurzaam en stijlvol, maar kan ook jarenlang meegaan met de juiste zorg en onderhoud. Als je merkt dat je gietvloer wat tekenen van slijtage begint te vertonen, is schuren en coaten een effectieve manier om hem nieuw leven in te blazen.

Wat we vaak zien, is dat vooral de ‘looppaden’ en plek bij de bank waar we zitten de eerste verschijnselen van dofheid beginnen te verstoren. Uiteraard is het belangrijk je vloer regelmatig te stofzuigen en ook te dweilen, maar is het ook aan te raden om de vloer iedere paar jaar opnieuw te laten polijsten. Je vloer zal er dan weer als nieuw uitzien en weer een paar jaar langer meegaan. Uiteraard is het afhankelijk van de kwaliteit van de vloer en ook het gebruik ervan of het regelmatig noodzakelijk is deze onder handen te nemen.