In beeld

Je spaarpot vullen zonder een extra baan te nemen

De prijzen stijgen tegenwoordig de pan uit, maar helaas stijgen de lonen niet mee. Als je een bezoekje brengt in de supermarkt, dan weet je direct waar we het over hebben. 
De prijzen zijn namelijk niet zomaar verhoogd, maar zijn de laatste twee jaar soms wel met 50% verhoogd. Niet alleen de supermarkten worden duurder, maar ook de vaste lasten stijgen enorm. Kijk bijvoorbeeld naar de gemeentelijke belastingen of de energierekening. 
De kosten rijzen de pan uit, waardoor steeds minder mensen zin hebben in de toekomst. Als het nu al onbetaalbaar is tijdens het werkende leven, hoe gaat dit dan na het pensioen


Leestijd: 3 minuten

Zelf een Spaarpotje voor je Pensioen Opbouwen

Nu de prijzen de pan uit rijzen is het extra belangrijk om te zorgen voor een extraatje tijdens je pensioen.

Gelukkig is het tegenwoordig helemaal niet meer lastig om je eigen appeltje voor de dorst te regelen. Waar je voorheen vooral fysiek werk moest verrichten om een leuk extraatje te verdienen, is dat tegenwoordig helemaal anders. 

Het is tegenwoordig namelijk zelfs mogelijk om vanuit huis je spaarpotje aan te vullen, zonder fysiek werk te verrichten. 

Wist je namelijk dat het handelen in CFD’s kan zorgen voor een zeer interessant appeltje voor de dorst? Natuurlijk is het niet zo dat als je nu stort, dat je morgen je geld verdubbeld hebt. Toch is het zeer lucratief en kan het zorgen voor een goed gevulde spaarrekening op de langere termijn.

Wat zijn CFD’s? 

CFD is een afkorting van de term: Contract For Difference. Het is een financieel asset waarbij de handelaren kunnen speculeren op prijsbewegingen. Je kunt hierbij denken aan prijsspeculaties op verschillende activa, zoals aandelen, valuta’s, grondstoffen, indices en obligaties, zonder de onderliggende activa zelf te hoeven bezitten. 

Bij het handelen in CFD’s maken beleggers een afspraak met een broker. Ze zeggen tegen elkaar: “We houden een oogje op de prijs van iets, bijvoorbeeld een aandeel. Als die prijs omhoog gaat, betaal ik je het verschil tussen de oude prijs en de nieuwe prijs. 

Maar als de prijs daalt, moet ik jou het verschil betalen.” Zo kunnen mensen geld verdienen of verliezen, afhankelijk van hoe de prijs van het ding verandert. 

Tijdens het handelen in CFD’s kun je dus inzetten op zowel stijgende als dalende markten. De markten kunnen namelijk short of long kunnen gaan. Als ze short gaan dan hebben we het over verkopen en als we het over long hebben, dan hebben we het over kopen. 

Hoe kun je handelen in CFD’s?

Nu je weet wat CFD’s zijn, wil je natuurlijk ook weten: hoe CFDs te verhandelen ?Gelukkig is dat een vraag die heel erg gemakkelijk te beantwoorden is. Het begint allemaal met het aanmaken van een account bij een betrouwbare online broker die handelen in CFD’s mogelijk maakt. Nadat je een account hebt geopend en gefinancierd, kun je direct starten met het handelen in assets zoals aandelen, valuta’s, grondstoffen of indices. 

Heb je een asset gevonden waarin je wil handelen? Dan ga je nu kiezen of je kiest voor een longpositie (kopen) of een shortpositie (verkopen). Deze keuze is geheel afhankelijk van de verwachtingen die jij hebt over de prijsbewegingen. 

Op het moment dat je een positie hebt geopend, dan is het belangrijk dat je de markt in de gaten houdt. Het is nu namelijk belangrijk om je positie weer op het juiste moment te sluiten, zodat je kan genieten van leuke winsten. 

Ondanks dat je flinke winsten kan behalen door te handelen in CFD’s, is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s van beleggen. 

Zorg er daarom voor dat je jezelf goed inleest voor je besluit om te handelen. Een goede educatie zorgt er namelijk voor dat je jouw verliezen kan beperken en je winsten kan optimaliseren.