In beeld

Feestelijke start bouw Parkrand in Meerstad

Op vrijdag 8 maart is de start gevierd van de bouw van het nieuwbouwproject Parkrand in de wijk Groenewei in Meerstad. In Parkrand wordt een appartementengebouw met 29 appartementen gerealiseerd, evenals 18 eengezinswoningen.


Leestijd: 1 minuut

Wethouder Rik van Niejenhuis, directeur Van Wijnen Groningen Arnoud Gils en projectontwikkelaar Van Wijnen Kiki Ongering. Fotograaf : Marlies van der Weide
Wethouder Rik van Niejenhuis, directeur Van Wijnen Groningen Arnoud Gils en projectontwikkelaar Van Wijnen Kiki Ongering. Fotograaf : Marlies van der Weide

Wethouder Rik van Niejenhuis gaf vrijdag samen met Arnoud Gils (directeur van Wijnen Groningen) en Kiki Ongering (projectontwikkelaar Van Wijnen) het symbolische startsein voor het leggen van de laatste vloerplaat van de begane grond, waar toekomstige bewoners een persoonlijke boodschap op achter hebben gelaten.

Nieuwbouwproject Parkrand ligt aan de entree van de wijk Groenewei. Het appartementengebouw, met de naam Parkrand Estate, krijgt zes woonlagen en komt in de elleboog van De Vossenburglaan. Daarnaast komen er 18 eengezinswoningen met de naam Parkrand BLVD. De bouw daarvan start ook dit voorjaar. De eengezinswoningen liggen wat verhoogd in het landschap, op een gemetseld terras met uitzicht over Park Meerstad en het Woldmeer. De toekomstige bewoners van Parkrand komen in een groene en waterrijke omgeving met veel ruimte. De eengezinswoningen zijn uitverkocht, enkele appartementen zijn nog beschikbaar.

Parkrand ligt aan de entree van Groenewei, de wijk die van alle Meerstadwijken het dichtst bij de stad Groningen ligt, en direct aan Park Meerstad. De ontwikkeling van Groenewei is bijna klaar. De wijk wordt rijk aan groene binnenplaatsen en dorpse straatjes die verbonden zijn door een zogenaamde slowlane, een route voor langzaam verkeer. In de wijk zit zowel een basisschool met kinderopvang als een supermarkt. In totaal komen er zo’n 350 woningen in deze wijk.

Alle koopprojecten in Groenewei zijn op dit moment in aanbouw of gebouwd. Zodra de nieuwe school in Groenewei is opgeleverd, worden er nog sociale huurwoningen gebouwd. Daarna is de wijk klaar.