nieuws

02 jul 2001, 00:12

Zorgverzekeraar opent luchtbrug met Pisa

Zorgverzekeraar Geové RZG uit Groningen gaat haar hartpatiënten een behandeling in het Italiaanse Pisa aanbieden. De zorgverzekeraar wil op deze manier een einde maken aan de maandenlange wachttijden in de Noordelijke ziekenhuizen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De patiënten hoeven slechts drie weken op een behandeling in Italië te wachten. Ze kunnen kosteloos per vliegtuig naar Pisa reizen, waar hen een behandeling in het Academisch Ziekenhuis wacht. Ook de behandeling valt niet duurder uit, verzekert Geové RZG.
Het ziekenhuis in Pisa biedt plaats aan maximaal tweehonderd Nederlandse patiënten per jaar. Geové RZG koos voor het Academisch Ziekenhuis in Pisa omdat de leidinggevende chirurg Nederlander is en in het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) heeft gewerkt. Zijn Italiaanse collega was eveneens in Groningen werkzaam.
De zorgverzekeraar ziet de overeenkomst met het Italiaanse ziekenhuis als tijdelijk. ,,We laten onze patiënten het liefst in Nederland behandelen”, zegt een woordvoerder. ,,Maar we hebben de verplichting om te bekijken waar iemand terecht kan.”
Geové RZG werkt al langer samen met het Marienburchtziekenhuis in het Duitse Papenburg, waar kijk- en heupoperaties worden uitgevoerd. De onderhandelingen met een ziekenhuis in Bremen lopen nog.