nieuws

18 mei 2013, 14:02

Zoodsma stopt bij Abiant Lycurgus

Ronald Zoodsma vertrekt als trainer-coach bij Abiant Lycurgus. De geboren Fries heeft daartoe besloten in overleg met het bestuur van de Stichting Topvolleybal Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

 Zoodsma is sinds 2005 verbonden aan Lycurgus. Eerst als assistent-trainer van Loek Hagendoorn en na diens vertrekeind 2005 als hoofdcoach. Onder zijn leiding groeide Lycurgus uit tot een topclub in Nederland. Hij haalde met zijnformatie twee keer de Final Four van het nationale bekertoernooi, in 2006 en 2013. Vanaf 2007 plaatste Lycurgus zichmaar liefst zes keer achter elkaar voor een Europees bekertoernooi, waarmee zijn team geschiedenis schreef voor de club.

De afgelopen twee jaar haalde Abiant Lycurgus de finale van de play-offs om het landskampioenschap. Beide keren grepen Zoodsma en zijn mannen net naast de fel begeerde titel. “Het kampioenschap was natuurlijk het ultieme doel. Jammer dat het niet is gelukt. Maar we hebben Lycurgus wel op de kaart gezet van het topvolleybal. Vooral de laatstefinaleserie tegen Landstede Volleybal gaf ondanks het nipte verlies een gevoel van trots. Pure reclame voor het mannenvolleybal in Nederland. Toch is dit voor mij een goed moment om terug te treden. In de afgelopen jarenhebben we een team opgebouwd dat tot de top van Nederland behoort. Het is tijd voor de volgende fase” vindt Zoodsma. “De club is klaar voor de toekomst. De faciliteiten en de organisatie zijn prima voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat Lycurgus ook de komende jaren een belangrijke rol kan vervullen in het topvolleybal”.

 

Het bestuur van de STG beraad zich op dit moment over de opvolging van Zoodsma. Daarnaast zijn het bestuur en Zoodsma met elkaar in gesprek over een andere functie binnen de organisatie. Het gaat daarbij om een mogelijke functie op technisch en/of commercieel vlak.