nieuws

29 okt 2001, 00:12

'Zonder roze papiertje kan ook', aldus Groninger; rijdt kwart eeuw zonder rijbewijs

Het blijkt niet voor iedereen nodig; het soms na een keer of wat het felbegeerste papiertje halen. Het rijbewijs dus, daar kan namelijk geen bul voor drs., masters of bachelors aan tippen. Dit weekend liep een man uit Scheemda tegen de lamp die al vele ongeschoolde kilometers op zijn naam had.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Een 42-jarige automobilist uit Scheemda raakte zaterdagavond op de Molenweg in Winschoten de controle over zijn auto kwijt doordat zijn remmen niet goed werkten. Daardoor reed de man in een bocht rechtdoor en belandde in de bossages na eerst nog het fietspad te zijn gekruist. Zijn auto liep zware schade op. De bestuurder gaf zijn persoonsgegevens op aan de ter plaatse gekomen politie en belde een taxi om naar huis te kunnen gaan. meldt de politie van Groningen zondag.
Tijdens de bergingswerkzaamheden werden in de auto echter documenten aangetroffen met een andere naam. Toen de bestuurder daarmee geconfronteerd werd gaf hij toe een valse naam te hebben opgegeven. De taxi kon leeg vertrekken en de Scheemder werd meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man al 24 jaar auto’s bestuurt en nog nooit in het bezit is van een rijbewijs is geweest. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto is in beslag genomen en wordt onderzocht op technische gebreken.