nieuws

01 apr 2014, 21:09

Zonatlas voor gehele provincie Groningen gelanceerd: kijk of je huis geschikt is voor zonnecollector

Zonatlas voor gehele provincie Groningen gelanceerd: kijk of je huis geschikt is voor zonnecollector

In de hele provincie Groningen is het voortaan mogelijk om de nieuwe “Zonatlas” te bekijken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De provincie wil de transitie naar een duurzame energievoorziening stimuleren. Daar kan de Zonatlas die de provincie Groningen heeft laten maken een flinke bijdrage aan leveren. Vanaf vandaag kunnen inwoners van de provincie Groningen in één oogopslag zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. De Zonatlas biedt zeer nauwkeurige, actuele en onafhankelijke informatie over opbrengsten en terugverdientijden van zonnepanelen. Inwoners en bedrijven kunnen de Zonatlas vinden op  www.zonatlas.nl/provincie-groningen.

 

De gemeenten Groningen en Ten Boer hebben al een Zonatlas. Door de uitbreiding is nu de hele provincie Groningen gedekt. In Nederland beschikken inmiddels 91 gemeenten over een Zonatlas, zoals alle gemeenten in de provincies Gelderland en Groningen, en gemeenten als Amsterdam en Utrecht.

 

 

 

 

 

De Zonatlas geeft inzicht in de totale zonne-energiepotentie in de provincie Groningen door het overzicht van de hoeveelheid dakoppervlak in de provincie dat geschikt is voor zonnepanelen, de hoeveelheid zonnestroom die daar geproduceerd kan worden en de hoeveelheid CO2 uitstoot die potentieel vermeden kan worden.

 

De Zonatlas is van oorsprong een Duits product. Daar groeide het aantal zonnepanelen in gemeenten mét een Zonatlas met 18% ten opzichte van gemeenten zonder Zonatlas.