nieuws

10 okt 2000, 00:12

Ziekenhuis-bedtafeltjes omgebouwd tot unieke kunstwerken

Het Academisch Ziekenhuis Groningen (AZG) laat 75 ziekenhuis-bedkastjes ‘ombouwen’ van gewoon meubilair tot unieke kunstwerken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Beeldend kunstenaars als de Groninger Gerriet Postma, Peter Klashorst en Herman Brood zijn inmiddels met het afgeschreven materiaal aan de slag’’, aldus AZG-coördinator kunsten Anna Wever. Ook bekende Groningers, waaronder burgemeester Wallage, CdK Alders en hoofdcommissaris Welten, laten hun creativiteit los. ‘’We hebben de niet-kunstenaars, inclusief Hans Wiegel, een starterset met kwast en verf toegestuurd’’, lacht Wever.
Naast deze prominenten nemen studenten van kunstacademie Minerva een deel van de taak op zich. ‘’De kunstenaars zijn vrij in de vorm. Ze mogen ook elementen toevoegen, zolang het kunstwerk maar door de deur van de veilingruimte kan’’, zegt Wever. Inmiddels heeft een kunstenaar reeds een bakfiets met een kastje verbonden.
De objecten gaan 23 november onder de hamer. De opbrengst wordt grotendeels gestoken in het maken van een voorlichtingsboek voor geriatrische patiënten en hun familie.