nieuws

19 sep 2001, 00:12

Zeven genomineerden voor de Groningse GROC-Alzheimerprijs

Tijdens de Wereld Alzheimer dag op 21 september 2001 zal voor de eerste keer de GROC-Alzheimerprijs worden uitgereikt. Voor de GROC-Alzheimerprijs komt een project of persoon in aanmerking die/dat zich in Groningen gelijktijdig richt op de zorg voor dementerenden en de begeleiding van familieleden en als voorbeeld kan dienen voor anderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De prijs wordt uitgereikt tijdens een bijeenkomst die van 14.00 tot 17.00 uur wordt gehouden in het Groningse Ontmoetingscentrum Paddepoel aan de Plutolaan 329 (voormalig Bisschop Nierman Centrum). De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen met belangstelling voor dementie; men hoeft zich niet van tevoren aan te melden; de toegang is gratis.
De zeven genomineerde personen/projecten voor deze GROC-Alzheimerprijs zijn (in willekeurige volgorde): 1. Rob van Dam, presentator van het programma 'Wat nu weer' van Radio Noord 2. Partner-appartementen Munsterheerd, Titia Bruinsma 3. Ineke-Regina Uytenbogaardt: levensboek 4. Joke de Rover, wijkverpleegkundige Thuiszorg Hoogkerk 5. Chris Jansing, vrijwilliger bij 't Blauwbörgje 6. Rensy Euwema, vrijwillige coördinator Vrijwilligers en Dementie, vrijwillige coördinator Vrijwilligers in Ontmoetingscentrum, 7. Ruud Buissink, Regionale Senioren Omroep Groningen
Sommige nominaties komen van individuele personen, anderen via organisaties op het gebied van dementie in de stad Groningen en weer anderen via het GROC. Zeer binnenkort komt de die-koppige jury (vertegenwoordigers van zorg-welzijn-wonen in de stad Groningen) bij elkaar.
De prijs wordt uitgereikt op vrijdagmiddag 21 september door Martien Bron, voormalig projectleider van de Groningse Ontmoetingscentra.