nieuws

05 dec 2013, 10:10

Zeehondencrèche bevreesd voor storm: "zeehondenpups in gevaar"

De zeehondencrèche in Pieterburen maakt zich op om grote aantallen grijze zeehondenpups op te vangen. Zij dreigen de dupe te worden van de storm die voorspeld is en die in het Waddengebied tot windkracht 11 kan aanwakkeren.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze wind stuwt het water omhoog en zorgt ervoor dat ook de hoge zandplaten onderlopen. De pas geboren zeehondjes hebben de eerste 4 weken een witte vacht waardoor ze nog niet kunnen zwemmen. Ze zijn dan nog volledig afhankelijk van hun moeder. Als ze van de zandplaat spoelen is de kans heel groot dat ze verdrinken.

 

Een aantal van hen heeft geluk en spoelt meer dood dan levend aan. Vrijwilligers van de zeehondencrèche vangen ze dan op. Probleem is echter dat de zeehondencrèche geen geld heeft.  Doordat er zonder een cent subsidie wordt gewerkt kunnen de kosten van opvang en verzorging van dit soort aantallen simpelweg niet worden opgebracht.

 

Vandaar dat de zeehondencrèche een klemmend beroep doet op iedereen om te helpen. Via giro 8020 kan iedereen een bijdrage leveren om te zorgen dat deze zeehonden het hoofd boven water houden.