nieuws

24 apr 2014, 09:09

Zara en Primark mogelijk naar nieuwe Oostwand

Zara en Primark mogelijk naar nieuwe Oostwand

Winkelketens Zara en Primark vestigen zich mogelijk in de nieuwe Oostwand van de Grote Markt. Dat valt op te maken uit een gesprek tussen projectontwikkelaar André Vink van Volker Wessels Vastgoed en RTV Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Vink is er veel belangstelling van winkels die zich in de nieuwe Oostwand willen vestigen. Volker Wessels Vastgoed verwacht nog dit jaar contracten te kunnen sluiten.

 

De Oostwand is vooral geschikt voor winkels die heel wat vloeroppervlak nodig hebben. De naam van de Ierse winkelketen Primark zingt al langer rond. Nu blijkt dus dat ook Zara interesse zou hebben. Volgens Vink zijn het niet de enige twee ketens die een plek aan de Oostwand overwegen.

 

Onlangs werd het zogenoemde beeldkwaliteitplan van de Oostzijde al aangepast. Het oorspronkelijke plan ging uit van kleinschalige invulling van de wand, maar met het nieuwe plan wordt de weg vrijgemaakt voor grotere panden met veel vloeroppervlak. Het beeldkwaliteitplan doet uitspraken over de architectonische uitstraling, de opbouw van de gevels en het materiaalgebruik. De plannen dienen als uitgangspunt voor de definitieve plannen van architecten. Het plan ligt momenteel ter inzage.