nieuws

14 sep 2001, 00:12

Workshops milieuvriendelijk rijden in Groningen

Binnenkort zijn in Groningen workshops waar automobilisten kunnen leren milieuvriendelijk te rijden. Het doel van de tweeurige les: ‘’Een rijstijl aanleren die niet alleen veiliger is, maar ook vriendelijker voor het milieu’’, aldus het EcoTeam Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De workshops beginnen in het najaar. Schone rijders kunnen meer informatie vinden op www.ecoteam.nl/hetnieuwerijden of www.hetnieuwerijden.nl.
Het Nieuwe Rijden, het initiatief waar de cursus uit voorkomt, maakt onderdeel uit van het EcoTeam Programma, dat initiatieven bedenkt voor een schoner milieu. Het doel van deze cursus is door slimmer te rijden de CO2 uitstoot aanzienlijk te verminderen. ‘’Dat kan bijvoorbeeld door geen gas te geven bij het starten van uw auto of de bandenspanning wat vaker te controleren,’’ aldus de initiatiefnemers. ‘’Als het Nieuwe Rijden de standaard rijstijl in Nederland wordt, komt dit overeen met een besparing van 360 miljoen liter brandstof per jaar. Dat zou een reductie van 850 miljoen kilo CO2 betekenen.’