nieuws

18 mrt 2013, 15:03

Wisseltruc met gouden sieraden geeft Groninger het nakijken

De politie in Groningen waarschuwt voor een nieuwe wisseltruc waarvan een 64-jarige Groninger langs de snelweg het slachtoffer is geworden.
De politie in Groningen waarschuwt voor een nieuwe wisseltruc waarvan een 64-jarige Groninger langs de snelweg het slachtoffer is geworden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie heeft maandagmorgen aangifte opgenomen van diefstal van gouden sieraden door middel van een wisseltruc. De aangever, een 64-jarige inwoner van Wagenborgen, stond op een parkeerplaats langs de N387 even zijn benen te strekken toen een auto, een zwarte BMW met een buitenlands kenteken met het stuur aan de linkerzijde naast hem parkeerde.


De bestuurder vroeg het slachtoffer de weg naar het tankstation. Als dank kreeg hij een "gouden" ketting aangeboden. Een van de vrouwen die achterin de auto zat, vertelde hem in gebrekkig Engels dat hij de ketting om zijn nek moest hangen. Hierbij kreeg de hulp van de vrouw.

Direct daarna vertrok de auto met hoge snelheid. Toen ontdekte hij dat zijn eigen gouden ketting met daaraan een trouwring weg was genomen. Hij bleef achter met een nepketting. Onderzoek in de omgeving leverde niet het gewenste resultaat op. Deze vorm van diefstal komt regelmatig in Friesland, Groningen in Drenthe voor. De politie vraagt u daarom oplettend te zijn.