nieuws

11 dec 2017, 09:09

Winterweer zorgt ook maandag voor overlast en ongelukken

Winterweer zorgt ook maandag voor overlast en ongelukken

Het winterweer in Groningen levert niet alleen mooie plaatjes op, maar ook hinder en overlast. Het KNMI heeft ook voor maandag code oranje afgekondigd. De waarschuwing voor extreem weer geldt vanaf 17.00 uur. Volgens de weerdienst gaat het opnieuw flink sneeuwen. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De sneeuw trekt maandag vanuit het zuiden het land binnen. Mogelijk valt er weer zo’n tien centimeter sneeuw. Vooral het autoverkeer kan daar flink veel last van krijgen.

Het winterweer zorgt al sinds zondag voor de nodige hinder en ongelukken. Meerdere glijpartijen zorgden voor blikschade. Op de noordelijke ringweg in Groningen botsten maandagochtend drie auto’s. Dat zorgde voor een flinke file.

Eelde en OV
Op Groningen Airport Eelde zijn de vluchten van en naar Kopenhagen geannuleerd. De vluchten van en naar Londen en de vlucht van vanmiddag naar Kopenhagen gaan vooralsnog wel door.

Het openbaar vervoer lijkt dinsdagochtend nog weinig last te hebben van de sneeuw. Arriva en Qbuzz adviseren wel om de twitteraccounts goed in de gaten te houden.

Ga vanmiddag niet de weg op
De weersdiensten adviseren automobilisten om vanmiddag niet de weg op te gaan als dat niet hoeft. Er zijn grote risico's voor het wegverkeer.