nieuws

13 nov 2000, 00:12

Winschoter politie besluit onderzoek naar aanval op Armeniërs

WINSCHOTEN – De klopjacht op een groep Armeense asielzoekers in Winschoten vorig weekend was waarschijnlijk het gevolg van onzedelijk gedrag van de Armeniërs jegens een aantal vrouwelijke inwoners van Winschoten. Dat blijkt uit het onderzoek van de politie van Winschoten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal zijn de afgelopen week achttien asielzoekers en bewoners van Winschoten en omgeving gehoord over de ruzie. De enige gearresteerde, een 22-jarige inwoner van Westerlee, is inmiddels weer op vrije voeten. Volgens de politie blijft van de beschuldigingen van de Armeniërs aan zijn adres, het aanzetten tot racistisch gedrag en openlijke geweldpleging, weinig overeind.
De aanval van de Winschoters, die de asielzoekers de plaatselijke discotheek uitjoegen en met een ijzeren staaf achtervolgden, ontstond nadat de asielzoekers de vriendinnen van discotheekbezoekers lastig hadden gevallen en onzedelijk hadden betast. De politie heeft de bevindingen van het onderzoek overgedragen aan de Officier van Justitie. Die bepaalt op welke wijze de zaak een vervolg krijgt.