nieuws

24 apr 2001, 00:12

Willem Alexander met Maxima naar provincie Groningen

Kroonprins Willem-Alexander komt met Maxima naar de provincie Groningen voor een kennismakingsbezoek. (U kunt op het bezoek reageren in ons forum)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bezoek is gepland voor de maand september. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad. Het bezoek van Willem Alexander maakt deel uit van een kennismakingsprogramma, een soort ‘blijde entré’, zoals het in België heet. De Nederlandse journalistiek bekijkt momenteel zeer nauwkeurig wat de plannen zijn van Willem-Alexander voor de komende weken, want de verwachting is dat nu Beatrix haar verjaardag niet viert in Drenthe, het charme-offensief voor Maxima elders wordt voortgezet. De verwachting is dat Maxima nog uitvoerig in het zonnetje komt te staan, vóór het huwelijk van zijn broer Constantijn en Laurentien Brinkhorst.
Maar vermoedelijk tot teleurstelling van menig-Oranje-klant zullen Maxima en Willem Alexander dat charme-offensief niet in Groningen starten. Want het bezoek aan de provincie Groningen valt in het najaar, en dan is de commotie over de afgelasting rond het bezoek van de koningin aan Drenthe al lang weer weggeëbd. De exacte datum in september van het bezoek van Willem Alexander en Maxima Zorreguieta aan Groningen is nog niet bekend.