nieuws

13 okt 2001, 00:12

Wildlife-fotograaf Muller houdt lezing in Natuurmuseum

Zondag 14 oktober houdt natuurfotograaf Peter Muller een lezing in het Natuurmuseum Groningen. De lezing is georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit en begint om 14.30 uur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Muller geldt als een van de belangrijkste natuurfotografen in Nederland. Enkele van zijn foto’s zijn verschillende malen te zien geweest in onder meer het Museon en Natuurmuseum Groningen omdat hij in de prijzen viel bij de Wildlife Photographer of the Year-competitie, gesponsord door British Gas en de BBC. Muller vertoont tijdens het verhaal dia’s op het gebied van natuurfotografie. Hij neemt de kijker mee de natuur in en toont ons de schoonheid en onverwachte gevaren van de Everglades.
Om het effect te vergroten maakt Muller gebruik van verschillende formaten dia’s; kleinbeeld maar ook breedbeeld en middenformaat tot en met 6/7 cm. Het enorme 6/7 diabeeld is een visuele sensatie op zich. Muller is docent fotografie en beroepsfotograaf, docent masterclasses (o.a. natuur & landschap voor fotomagazine), lezinggever, reisleider bij o.a. natuur- en fotografiereizen. Hij is tevens auteur voor diverse natuur- en fotografiebladen en lid van het Natuur Fotografen Gilde, een club van fotografen die zich inzet voor een verantwoord gebruik van de natuur als fotomotief.
Hij fotografeerde landschappen, stranden, bloemen & planten, paddestoelen, bomen en water in Nederland. Ook maakte hij zowel in binnen- en buitenland dierenportretten.
Voor zijn werk reisde Muller door Florida, West-Afrika (met name Senegal-Gambia), Zuid-Afrika, India (Corbett en Dudwha tijgerreservaten), Schotland/ Ierland, Egypte, Marokko, Fuerteventura, Santorini, Death Valley USA en IJsland.
Mullers werk is diverse malen bekroond, w.o. een “Excellence-Award” met een vogelfoto in de Olympus World Contest en zilveren en gouden sterren in de BBC/ Wildlife Photographer Competition. Hij fotografeerde voor Foto, Focus, Foto en Doka, Computer en Techniek.
De entree, inclusief museumentree, bedraagt f 16,-. Leden van de Volksuniversiteit en Vrienden van het Natuurmuseum betalen f 14,-.