nieuws

30 okt 2001, 00:12

Wie kent de meest bijzondere Groningse vrouw van het jaar 2001?

Wie kent de meest bijzondere vrouw van het jaar 2001 uit de provincie Groningen? De Groningse Wijnkoninginnen – ‘Les Reines du vin’ – zijn op zoek naar het antwoord op deze vraag. ‘Les Reines du Vin’ hebben namelijk een bijzondere Award ingesteld die ze dit jaar voor het eerst, op vrijdagavond 16 november, willen uitreiken aan de meest bijzondere vrouw van het Noorden. Lezers van de Groninger Internet Courant die iemand kennen die de Award zeker verdient kunnen suggesties mailen naar: stegeman@uwnet.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Les Reines du Vin is een gezelschap van zes Groningse vrouwen die jaarlijks in het casino een Beaujolais party organiseren. De zes Wijnkoninginnen gebruiken daarbij de wijn als een soort gezellig smeermiddel om alle andere Groningse ondernemende vrouwen met elkaar in contact te brengen of te laten ‘netwerken’.
De Beaujolais Party is daarmee een nieuwe Groningse traditie geworden, waarbij vrouwelijk ondernemerschap, wijn, kunst en cultuur voorop staan. Daarbij is het een van de doelstellingen om Groningen op flamboyante wijze, en een niet alledaagse manier in de aandacht te brengen.
Voor het eerst dit jaar komen Les Reines nu ook met aan Award, een prijs voor een ondernemende vrouw. Dat wil zeggen: het zou moeten gaan om een vrouw die een bedrijf op bijzondere wijze exploiteert, of die op een andere manier het Noorden op de kaart hebben gezet. ‘Zolang het maar vrouwen zijn die een bijzondere prestatie hebben verricht’, aldus Wilma Haket en Annemarie de Groot van Les Reines du vin.
Wie een suggestie heeft voor een vrouw die voor de Award in aanmerking komt, kan de suggesties mailen naar Les Reins du vin.
Een onafhankelijke jury onder voorzitterschap van wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken van Groningen zal dan de winnares uitkiezen. De uitslag wordt vrijdagavond 16 november bekend gemaakt.
Wie een suggesties heeft kan deze tot omstreeks 10 november sturen aan Elisabeth Stegeman, p.a.: stegeman@uwnet.nl