nieuws

03 sep 2001, 00:12

Wethouders Smink (PvdA) en Schuiling (VVD) verdeeld over komst hotel

Het college van B en W van Groningen is verdeeld geraakt over de bouw van een nieuw hotel in de gemeente Groningen. Dat meldt vanmorgen het Groninger Dagblad Stad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het gaat om een initiatief om bij het sportcentrum Kardinge een nieuw hotel te bouwen. Het bedrijfsleven in Groningen is daar geen voorstander van, omdat er daardoor een overaanbod aan kamers zou kunnen ontstaan. Groningen heeft met het City Hotel aan het Ged. Kattendiep al een nieuw hotel. Daar is afgelopen maand ook nog een groot hotel tegenover het Academisch Ziekenhuis bijgekomen, dat zich richt op familieleden van patiënten van het AZG, Tulip Inn. Het City Hotel betwijfelt dat overigens en is nog steeds bezig met een bezwaarschrift tegen dat hotel, dat inmiddels al op volle toeren draait.
En daar zou nu dus nog een hotel bij moeten komen, een ‘sporthotel’. Het bederft een initiatief van Hans van Dansik, die eerder al plannen lanceerde voor de bouw van een luxe passagiersschip tussen de Waddeneilanden en die vermogend werd door zijn handel in gebouwen voor asielzoekerscentra.
Wethouder Koen Schuiling (VVD) van economische zaken, reageerde eerder gereserveerd op het plan voor een sporthotel. Hij liet weten niet overtuigd te zijn van een de behoefte aan zo’n groot nieuw hotel. Maar volgens het Groninger Dagblad Stad van vanmorgen staat wethouder W. Smink (PvdA) van ruimtelijke ordening minder afwijzingen tegenover een hotel bij Kardinge. Voordeel er van zou kunnen zijn dat de entree van het recreatiegebied meer smoel krijgt en dat de sportfunctie versterkt wordt. Wethouder Robbert-Jan Bron (D66) zou zich positief hebben uitgelaten over de plannen voor het sporthotel.