nieuws

06 dec 2000, 00:12

Wethouder op matje wegens rijden met valse kentekenplaten

Een wethouder van de gemeente Delfzijl is door de politie aangehouden wegens het rijden met valse kentekenplaten. Het gaat – volgens Radio Noord die dit bericht vanmiddag brengt – om de GroenLinks wethouder Ketting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Wethouder Ketting heeft vanmiddag via Radio Noord toegegeven dat hij door de politie inderdaad op het matje is geroepen wegens het rijden met valse kentekenplaten. Hij had de kentekenplaten van zijn vorige auto gemonteerd op een uit Duitsland afkomstige wagen Volgens Ketting deed hij dat omdat hij een nieuwe kentekenplaat had aangevraagd voor de nieuwe auto. Maar omdat het nog wel enkele weken kon duren voordat de nieuwe er waren, besloot hij de oude platen van de door hem ingeruilde wagen op de nieuwe Duitse te monteren.
Volgens Ketting heeft hij slechts enkele dagen met de valse platen gereden. Maar in elk geval wel zolang dat de politie het nodig vond een proces verbaal uit te schrijven. Burgemeester mr. E. Haaksman heeft de kwestie aangekaart in het college van B en W. Daar hebben de andere wethouder Ketting ‘goed de oren gewassen’. Volgens burgemeester Haaksman ging het om een privé-aangelegenheid van de wethouder en is aftreden in dat geval niet aan de orde.
Ketting had nog wel aan de andere wethouders gevraagd of hij z’n portefeuille maar niet beter ter beschikking kon stellen, maar men liet hem weten dat het verbinden van consequenties aan het delict niet echt nodig is. Volgens de wethouder is de zaak inmiddels geregeld en zijn z’n valse kentekenplaten verwijderd.