nieuws

12 jun 2013, 14:02

Wethouder Istha gaat rondleidingen geven op bouwplaats Forum

Wethouder Dig Istha gaat rondleidingen geven in het gebied bij de Oostwand van de Grote Markt en bij het bouwterrein van het Groninger Forum. Er is, en er wordt nog steeds, veel gesproken en gediscussieerd over deze ingrijpende operatie in de binnenstad van Groningen. De rondleiding geeft Stadjers en andere geïnteresseerden de kans om met eigen ogen te zien hoe staat het met de plannen en de bouw van de Oostwand en het Groninger Forum.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Istha, verantwoordelijk voor de Oostwand en het Groninger Forum, wandelt met iedereen die geïnteresseerd is door het Oostzijde-gebied en vertelt waarom het gemeentebestuur destijds besloot om dit gebied zo grondig aan te pakken. En waarom het voor de stad van het grootste belang is dat dit gedeelte van de binnenstad beter gaat functioneren. En natuurlijk krijgen alle wandelaars een toelichting op de huidige werkzaamheden.

De werkzaamheden aan de Grote Markt Oostzijde zijn in volle gang. De bouw van het nieuwe onderkomen van studentensociëteit Vindicat vordert, de Naberpassage is inmiddels gesloopt en daarachter bereiden de bouwers de komst van de parkeergarage voor. Als deze klaar is, komt daar bovenop het gebouw van het Groninger Forum.

Voor de zomervakantie zijn drie Oostzijde-wandelingen gepland:
De eerste wandeling vindt plaats op dinsdag 18 juni van 16.45 tot 17.45 uur
De tweede wandeling vindt plaats op donderdag 27 juni van 16.30 tot 17.30 uur
De derde wandeling vindt plaats op donderdag 4 juli van 16.00 tot 17.00 uur.

Een ieder die geïnteresseerd is, kan zich opgeven via info@groningenvernieuwt.nl of via
(050) 760 00 60. Alle wandelingen beginnen in het Informatiecentrum op de Grote Markt en per wandeling kunnen 25 personen mee.