nieuws

07 dec 2000, 00:12

Wethouder Delfzijl met onmiddellijke ingang afgetreden

Wethouder H. Ketting van ruimtelijke ordening en milieu in Delfzijl heeft met onmiddellijke ingang zijn functie neergelegd. Dat heeft hij donderdagmiddag in een verklaring laten weten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ketting was in politieke problemen gekomen nadat woensdag bekend was geworden dat hij enige tijd met valse kentekenplaten had gereden. Dat leidde tot grote commotie in de gemeenteraad van Delfzijl, waar diverse fractievoorzitters lieten weten dat Ketting niet meer als wethouder zou kunnen aanblijven.
Ketting heeft donderdagmidag besloten met onmiddellijke ingang af te treden als wethouder, mede naar aanleiding van de reacties van de fractievoorzitters in de gemeenterad en na beraad in het college van B en W. In een verklaring laat Ketting weten zich te realiseren dat privé-gedrag, dat toegerekend wordt aan een openbare functie, publieke consequenties heeft. ‘Het aanzien van het openbaar bestuur wordt daardoor meer geschaad dan ik aanvankelijk had ingeschat’, aldus de GroenLinks wethouder.
In een reactie laat fractievoorzitter mevr. Deinum-Bakker van D66 weten het besluit van de wethouder zeer verstandig te vinden. ‘Het is goed dat hij de eer aan zichzelf houdt. Hij had onmogelijk aan kunnen blijven. Maar ik vind het wel een persoonlijk drama, want Ketting heeft zich als wethouder energiek voor Delfzijl ingezet nadat hij na een bestuurscrisis in Delfzijl was aangetreden’.