nieuws

06 okt 2000, 00:12

''Westerhaven moet jachthaven worden''

De Westerhaven zou een jachthaven moeten worden. Deze opmerkelijke suggestie doen een aantal Stadjers op de discussiesite van de gemeente over de toekomst van de Groninger binnenstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Stadjers denken dat de Westerhaven met een jachthaventje veel gezelliger wordt. Het was Joop Wijn die met een hartstochtelijk pleidooi voor een jachthaven de discussie aanzwengelde. "Stel je voor", schreef hij. "Er varen wat bootjes, er zijn een paar kinderen aan het spelen, er zit iemand te vissen. De zon weerspiegelt in het water. Dat is toch een beeld wat je hebt van je vakantie in Spanje? Terwijl we het onder hand bereik hebben!" Dat aan de Westerhaven op dit moment druk wordt gebouwd staat volgens Wijn realisering niet in de weg. "De projectontwikkelaar kan best gecompenseerd worden met een plan voor de Ebbingestraat."
Wijn's suggestie kreeg veel bijval. W. Leusink denkt dat een jachthaven Groningen een enorm aanzien geeft. Bovendien is het plan volgens hem heel goed te realiseren. "Er zijn genoeg mensen met de ambitie om op zo'n toplocatie een restaurant of cafe te openen." Een alternatieve locatie is volgens hem het Damsterdiep, net buiten het centrum. Uiteindelijk adviseert J. de Wilde het stadsbestuur om het idee 'zeer serieus' te nemen. Hij vraagt de gemeenteraad om het idee op de agenda te zetten op voor de eerstvolgende vergadering.
De discussie over de Groninger binnenstad loopt nog tot 16 oktober. Daarna is de toekomst van de zuidelijke stadswijken onderwerp van debat. Alle bijdragen in de discussie worden uiteindelijk gebundeld en voorgelegd aan de wethouders en de raadsleden. U kunt ook meediscussiƫren op: