nieuws

09 okt 2000, 00:12

Wellicht link tussen verdwijning advocaat en zaak Lancee

Er bestaat wellicht een connectie tussen de mysterieuze verdwijning van de Groningse advocaat Dirk van Binsbergen en de affaire Lancee, die hij een aantal jaar geleden behandelde. Dit meldt het Groninger Dagblad Stad zaterdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de krant werden op de dag dat Van Binsbergen verdween op het bureau van zijn werkkamer de dossiers van de incestzaak gevonden. Dit is curieus, aangezien de zaak al bijna anderhalf jaar geleden is afgesloten. René Lancee, de oud-politiechef van Schiermonnikoog, werd drie jaar geleden door justitie valselijk beschuldigd van misbruik van zijn dochter. Toen zijn onschuld bleek, werd de ex-politieman gerehabiliteerd.
Van Binsbergen is sinds donderdag 31 augustus spoorloos verdween. De Regiopolitie Groningen bevestigde deze week dat hij een week na zijn verdwijning door verschillende getuigen nog is gesignaleerd op een camping in Hoenderloo. Een opsporingsteam trekt momenteel alle campinggasten na.
De voormalige advocaat van politiechef René Lancee heeft op camping Den Brink gesproken met een man uit Leek. Henk Bouwkamp van de regiopolitie: ,,Dat verhaal wordt bevestigd door een tweede getuige. Voor ons reden om het onderzoek op de Veluwe te richten.’’
De Groninger politie werkt samen met de politie in Apeldoorn aan een uitgebreid buurtonderzoek, in de hoop meer mensen te vinden die zich de advocaat herinneren. Eerder werd Van Binsbergen al gesignaleerd in het Oost-Groningse Nieuwolda. Uitgebreid onderzoek daar leverde niets op.