nieuws

02 jul 2001, 00:12

Weer loskruipende slang in Groningen

APPINGEDAM – In de provincie Groningen moest de politie vrijdagnacht voor de tweede keer deze week in actie komen om een ontsnapte slang te vangen. Een inwoner van Appingedam signaleerde in zijn portiek een ruim 75 centimeter lange rattenslang. Die is niet giftig, maar kan zeer agressief zijn en akelig bijten.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens politiewoordvoerder H. Bouwkamp slaagden agenten er in een krat over het beestje te zetten, nadat het vanuit het portiek een tuin in gekropen was. De eigenaar hebben ze nog niet op kunnen sporen.
Dinsdagavond moest de politie in Tolbert eenzelfde soort slang verwijderen, die zich in de kussensloop van een 35-jarige man had verschanst. De eigenaresse van die slang meldde zich later op de dag bij de politie. Ze zei toen nog twee exemplaren te missen.
Bouwkamp gaat er niet vanuit dat de slang in Appingedam er één van het vermiste tweetal is. ,,Da’s een afstand van vijftig kilometer, dat lijkt me heel stug’’, aldus de voorlichter. ,,Ik heb gehoord dat slangen in deze tijd van het jaar het vaker op hun heupen krijgen’’, geeft hij als verklaring.
De gevangen slangen zijn meegegeven aan de dierenambulance. De politie onderneemt verder geen actie, omdat de rattenslang niet beschermd is en er dus geen vergunning nodig is om de slang te houden.
Een volwassen rattenslang kan meer dan twee meter lang worden.