nieuws

13 okt 2001, 00:12

Wedstrijd : Maak je eigen boek

Wie altijd al een boek heeft willen schrijven, kan met alle vragen daarover terecht bij de Hoe Maak je een Boek-karavaan. De karavaan komt woensdag 17 oktober bijeen in de Openbare Bibliotheek in de Oude Boteringestraat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De karavaan bestaat uit een romanschrijver, een dichter, een striptekenaar en een uitgever. Zij worden in de Openbare Bibliotheek geinterviewd door schrijver Anton Brand. Ze vertellen hoe ze komen tot het maken van een boek ; vanaf het oorspronkelijke idee, via het schrijven, het vormgeven en het drukken tot het uitgeven.
De avond wordt georganiseerd doorb de stichting Groningen Zoals het Gedrukt Staat. Deze stichting organiseert in juni 2002 een groot boekenfestival in de stad.
Ook organiseert de stichting de westrijd ‘Maak je eigen boek’. Iedereen kan aan de wedstrijd meedoen, ook amateurs die nooit eerder een boek heben geschreven. Er geldt één voorwaarde : het resultaat moet een compleet boek zijn met zowel een inhoud als een vorm. De winnaar van de wedstrijd wordt in juni volgend jaar bekendgemaakt. Het winnende boek wordt gedrukt en uitgegeven.