nieuws

28 aug 2001, 00:12

Website Grunn.nl vanmiddag de lucht in

De stad Groningen is vanaf vandaag ook online te bezoeken. Precies om 16.00 uur gaat de website www.grunn.nl de lucht in. De initiatiefnemers willen het internet voorzien van een mooie plek waar ‘een verhaal, een gevoel, een gedachte’ het thema is. Een plek waar Groningers hun ervaringen kwijtkunnen en belangstellenden over onder meer de geschiedenis van hun stad kunnen lezen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Geen nieuws, geen links, geen toeristische routes. Zelfs geen website, het is een spiegel. Een spiegel van tijd die Groningen in verloren gegane tijden laat zien’’, valt nu al op de site te lezen. ''Geschiedenis, verhalen, gedichten, of in welke kunstzinnige vorm, geven de historie van bekende en minder bekende gebouwen weer in woord en beeld.''
Een van de initiatiefnemers is de stadgroninger Marc Groote. ‘’Het is een niet-commerciele site, waar een plek is voor de geschiedenis van de Stadjers. Zo hebben we het bijzondere verhaal van een man die als jongen van 16 de naderende Canadese troepen zag naderen’’ Dit verhaal is vanaf deze middag te vinden onder de titel ‘Men of Maple Leaf’.
De makers benadrukken dat ze graag meer materiaal over Groningen tegemoet zien. Inmiddels staan er zo’n zeshonderd foto’s in de database. ‘’Maar we hopen dat meer mensen hun gedichten, verhalen en beeldmateriaal over de Stad voor de site beschikbaar stellen,’’ zegt Groote. Dit materiaal blijft dan overigens het eigendom van de deelnemende Groningers zelf; grunn.nl maakt het slechts mogelijk dat meer mensen die ervaringen kunnen delen.