nieuws

11 aug 2002, 00:12

Wateroverlast in tal van Groningse stadswijken

Zowel vrijdagavond als zaterdag was er door het onweer sprake van forse wateroverlast in stad en provincie Groningen. Vrijdagavond was het vooral raak in de stad Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op vrijdagavond kreeg de Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer opnieuw diverse meldingen binnen over wateroverlast door overvloedige regenval. Voor een deel trof het water dezelfde percelen als ruim een week geleden. Vanaf half negen moest de brandweer van de stad Groningen in actie komen aan de Jozef Israelsstraat, H.W. Mesdagplein, Verlengde Grachtstraat, Heymanslaan, Zoutstraat, A-kerkhof, Friesestraatweg, Jensemaheerd en Golfslag. Omdat één blusvoertuig naar een portiekbrand in de wijk Lewenborg moest uitrukken, kreeg het Groninger korps assistentie van de brandweer van Haren. Aan de Prinsesseweg liep een tunnel vol water. Medewerkers van de gemeente hebben het water hier weggepompt.
Onder het viaduct van de oostelijke ringweg met de Cuypersweg/Amkemaheerd stond ook een halve meter water. In de Jadestraat stroomde het water vanaf de straat een huis binnen. Doordat de rioleringsbuizen ter plaatse helemaal vol waren, kon het water hier echter niet weggepompt worden. Verder kwamen aan de Laan Corpus den Hoorn, ter hoogte van de Stadjershal, enkele putdeksels omhoog doordat de waterdruk in de riolering te groot werd. Hierdoor raakten een of meer carters van auto’s beschadigd, met als gevolg olie op de weg. De brandweer heeft dit verwijderd.
De brandweer van Eenrum rukte vanwege wateroverlast uit naar de Kerkstraat in Wehe-Den Hoorn (21.45 uur) en een half uur later naar De Vennen in Eenrum. Het Winsumer korps ging eerst naar de Onderdendamsterweg en vervolgens naar de George Martenslaan.