nieuws

06 feb 2001, 00:12

Waterleidingbreuk: 3,5 miljoen liter leidingwater in Winschoterdiep

Door een breuk in een hoofdwaterleiding hebben de stad Groningen en Haren afgelopen nacht van enkele uren zonder water gezeten. Het probleem was rond 3.30 uur opgelost, aldus de politie. Maar er is wel 3,5 miljoen liter schoon leidingwater het Winschoterdiep in gelekt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bij in totaal zo'n 200.000 mensen kwam er geen water uit de kraan. Nadat Waterbedrijf Groningen in de centrale de wateraanvoer naar de hoofdleiding had afgesloten, keerde de druk op de waterleidingen terug.
Het gebrek aan water zorgde volgens de politie nergens voor ernstige problemen; er waren geen brandmeldingen. De brandweer had overigens voorzorgsmaatregelen getroffen door extra tankwagens paraat te houden.
De leiding, met een doorsnede van zestig centimeter, brak onder de straat Winschoterdiep Oostzijde. Volgens een woordvoerder van de Groningse politie bleef de waterschade aan omliggende huizen minimaal, omdat het overtollige water wegstroomde in het kanaal Oude Winschoterdiep. De oorzaak van de breuk is nog niet bekend. De schade is in geld uitgedrukt beperkt: naar schatting 30.000 gulden. Vanmiddag hoopt men de oorzaak van de beruk bekend te kunnen maken.