nieuws

18 apr 2014, 11:11

Wat vond u van The Passion? Is zo’n processie voor herhaling vatbaar in Groningen?

Wat vond u van The Passion?  Is zo’n processie voor herhaling vatbaar in Groningen?

The Passion is gisteravond een zeer groot succes geworden. Meer dan drie miljoen mensen keken naar de televisieuitzending en de waarde voor de marketing van Groningen is nauwelijks in geld uit te drukken. Veel televisiekijkers vonden het ook inhoudelijk, aan de vooravond van Pasen, een mooi, tot nadenken stemmend evenement. En veel mensen die deelnamen aan de processie – gelovigen, ongelovigen, christenen of moslims - vonden het even indrukwekkend. Op de Facebookpagina van de GIC is inmiddels een discussie aan de gang over The Passion. (Foto's: Pjotr Wiese).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hieronder enkele reacties:

 

 

Bettie Baarveld:    "Het zag er prachtig uit. Nu weer een ander evenement met veel uitstraling. Sinterklaas, the Passion en dan nu de echte Bommend Berend?"

 

Richard De Jong:    " De hele kerk en alles daarom heen is een grote poppenkast. Iemand bedenkt een leuk verhaal en de rest loopt er als domme schapen omheen. En zelfs nu geloven mensen in de fabels die een ander ze verteld en weer loopt de domme schaap er achter aan. Maar goed als je zo de domme schapen de andere mensen kan laten respecteren dan zal het wel nodig zijn. Mens denk zelf in plaats van in een kudde te lopen."

 

Marijke Hulshoff: " Het was perfect ondanks de regen."

 

Menkie Buter-Siegers: ""k ga honderd keer liever naar de Matheus Passion. Iedereen moet maar doen wat bij hem of haar past."

 

 

Anjo Lageveen: " Als je er niets mee hebt ga je niet enkijk je het niet op tv. Prima! Ik was erbij voor mij was het een bijzondere avond! "

 

Jannie Wiltens-Martens:  " Het was prachtig, mag een vervolg hebben."

 

Laura Noot :   "Genoten!"

 

 

Observant Jake:    " Het zou bij wet verboden moeten worden. Volgend jaar lekker je verlichte kruis rondslepen op Rottummerplaat. Doewie!"

 

Titia Lodewegen:   " Mij niet gezien dat in stand houden deze onzin !"

 

 

Emmie Mollema:    " Jammer, het heeft mij erg ontroerd"

 

Marcel Eissens:   " Een geweldig evenement met een goede boodschap. Heb naastenliefde. Hopelijk ook voor mij morgen."

 

 

Lees alles reacties of reageer hieronder of onze facebook pagina:

 

 

 https://www.facebook.com/gic.nl

 

(Met dank aan fotograaf Pjotr Wiese).