nieuws

28 mrt 2013, 19:07

Wat is de favoriete winkel van Groningen? Unieke wedstrijd!

Binnenkort gaat een grootschalige verkiezing van start van de favoriete winkel van Groningen. Daaraan kan iedereen mee doen. Maar eerst hebben winkels die zich willen kandideren de tijd om zich op te geven, en vanaf 13 april kan iedereen dan stemmen op zijn of haar favoriete winkel. De prijsuitreiking is dan in juni, tijdens een groots gala in Martiniplaza.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De stad Groningen telt ruim 1500 winkels en trekt elk jaar tientallen miljoenen bezoekers. De branche heeft het echter zwaar, het ondernemersklimaat is sterk veranderd en de consument heeft andere eisen en verwachtingen.

Voor winkeliers is het steeds moeilijker om met al deze veranderingen mee te komen en tegelijkertijd onderscheidend te zijn en blijven. Het is dan ook niet voor niets dat initiatiefnemer Servicepunt Detailhandel in Groningen een winkelverkiezing organiseert en op zoek gaat naar de meest favoriete winkel in de stad.


Naast de vele prijzen die er te winnen zijn voor zowel winkeliers als consumenten, wil de organisatie van Winkelverkiezing050 winkeliers met name prikkelen, stimuleren en
enthousiasmeren om zichzelf als beste te ‘verkopen’.

Winkelverkiezing050

Deelname aan Winkelverkiezing050 is voor alle winkeliers in de stad Groningen met een fysieke winkel geheel kosteloos. De verkiezing kent 4 categorieën, namelijk ‘Beste zelfstandige Binnenstad’, ‘Beste zelfstandige Buitengebied’, ‘Beste keten Binnenstad’ en ‘Beste keten Buitengebied’. Consumenten kunnen vanaf zaterdag 13 april hun stem uitbrengen op alle ingeschreven winkels. Dit kan via de stembiljetten en via de website.

Om winkeliers te ondersteunen worden er verschillende trainingen en bijeenkomsten georganiseerd. Deze hebben betrekking op het gebruik van social media, klantbeleving en omgang met consumenten.

Genomineerden

Op basis van het aantal stemmen worden 8 winkels genomineerd. Om ook winkels met minder grote bezoekersaantallen een kans te geven kent elke categorie een wildcard. Deze wildcard wordt gegeven aan winkels die de meest ludieke en onderscheidende actie hebben opgezet in relatie tot de winkelverkiezing. Een professionele vakjury zal bepalen welke winkeliers doorgaan naar de halve finale.

Gala

Op zaterdag 1 juni vindt het gala plaats in MartiniPlaza waar de uiteindelijke winnaar bekend zal worden gemaakt. De winnaar gaat er vandoor met een volledige winkelanalyse, wint advertentieruimte en heeft het recht de titel ‘Winnaar Winkelverkiezing050’ voor een jaar te gebruiken.

Aanmelden

Geïnteresseerde winkeliers kunnen zich nog inschrijven tot en met woensdag 10 april. Inschrijven kan via de website

www.winkelverkiezing050.nl