nieuws

28 dec 2012, 11:11

Wasdroger veroorzaakt brand in Winschoten

In een tussenwoning aan de Eikenlaan in Winschoten heeft een wasdroger in de nacht van 27 op 28 december voor flink wat overlast gezorgd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Even voor twaalf uur 's nachts bleek deze namelijk in de brand te staan. Daarop werd de brandweer van Winschoten opgeroepen die in eerste instantie met twee voertuigen, een tankautospuit en een hoogwerker, ter plaatse kwam. Omdat de brand bij aankomst van de brandweer al was doorgeslagen naar de zolderverdieping en het dakbeschot, werd er door de bevelvoerder opgeschaald naar middel brand zodat ook de tweede tankautospuit van het Winschoter korps ter plaatse kwam.


Door de snelle inzet is de overslag via het dakbeschot naar beide aangrenzende woningen voorkomen. Wel liepen beide woningen rook- en waterschade op. De bewoners van de drie woningen kunnen vannacht niet thuis slapen en hebben elders onderdak gevonden.

Het gaat in totaal om 5 personen: de bewoonster zelf en de beide buurgezinnen. Een dochter van de bewoonster was op het moment van de brand uit logeren, haar hamster is door de brandweer gered.
Burgemeester Pieter Smit kwam ter plaatse om zich op de hoogte te stellen van de brand.

Hij heeft uitvoerig gesproken met de gedupeerde bewoners en buurtgenoten, bij wie de schrik er goed in zat. Gelukkig is het bij deze brand enkel bij materiële schade gebleven, er vielen geen gewonden. Stichting Salvage en woningbeheerder Acantus zullen zich inzetten om te zorgen dat alle bewoners zo snel mogelijk weer terug kunnen naar hun woning.