nieuws

21 okt 2000, 00:12

Wallage wijkt niet voor nieuwe schadeclaim Sjon Lammerts

Burgemeester Wallage en de gemeente Groningen zijn niet van plan om in te gaan op een nieuwe schadeclaim van het oud-SP Statenlid Sjon Lammerts. Dat betekent dat Lammerts en de gemeente elkaar over deze nieuwe eis zullen treffen voor de rechtbank.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Wallage van Groningen wordt voor de rechter gedaagd wegens vermeend tekortschietend politieoptreden van zijn voorganger tijdens de beruchte Oosterparkrellen. De advocaat van oud-SP-statenlid Lammerts stelt de burgemeester en korpsbeheerder aansprakelijk voor de opgelopen immateriële schade van het oud-Statenlid en diens familie. Wallage laat weten geen aansprakelijkheid te erkennen, een lijn die sinds de rellen in 1997 geldt.
Lammerts werd in 1997 uit zijn huis verjaagd, dat belaagd werd door relschoppers. Zijn woning brandde uit. De gemeente heeft 25.500 gulden betaald voor de materiele schade. ,,Dat deed Groningen uit fatsoen’’, aldus de woordvoerder van Wallage. Lammerts beweert dat zijn gezin nog altijd lijdt onder de gevolgen van het gebeuren. Het is nog niet bekend wat de eis wordt.* Eerder probeerde een andere inwoners van de getroffen Oosterparkwijk zijn immateriële schade bij de gemeente te verhalen. Zijn eis is in 1999 niet ontvankelijk verklaard