nieuws

23 apr 2001, 00:12

Wallage: ‘Massieve inzet van leger bij MKZ noodzakelijk’

Volgens burgemeester J. Wallage moet het leger grootschaliger dan nu het geval is worden ingezet om verspreiding van MKZ te voorkomen. Hij zei dat zojuist voor Radio Noord.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens burgemeester Wallage komt de politiezorg in Groningen en andere gemeenten in het gedrang omdat zeer veel agenten elders moeten worden ingezet om de maatregelen tegen verspreiding van mond- en klauwzeer te handhaven. Momenteel wordt het leger al ingezet in Nederland, maar het kabinet doet het wat dat betreft kalmpjes aan. Het kabinet vindt dat politie en leger ieder ongeveer de helft van de inzet voor rekening moet nemen.
Maar volgens burgemeester Wallage is er geen enkele reden om de inzet niet voor zeventig procent uit medewerkers van de landmacht te laten bestaan, en dertig procent politie. Daarbij zou de politie vooral de coördinatie op zich moeten nemen. Wallage heeft de kwestie samen met andere beheerders van de politiekorpsen in Nederland bij minister De Vries aangekaart. ‘De druk op de politie is echt te groot. We zijn nu al meer uren en overuren kwijt dan tijdens een complete competitie van FC Groningen’, aldus de burgemeester voor Radio Noord.