nieuws

20 jun 2001, 00:12

Wallage: ‘Grote Markt voor- en tegenstanders bestaan niet meer’

Groningen is niet meer gesplitst in twee kampen van voor- en tegenstanders van plannen voor vernieuwing van de Grote Markt. ‘Er zijn geen voor- en tegenstanders meer. Alleen nog maar Stadjers die wat hebben met hun Stad’. Dat zei burgemeester Wallage bij de start van een uniek Forum dat met voorstellen moet komen over hoe het nu verder moet met de Grote Markt. Vanaf woensdag is er ook een nieuwe website online voor het grote beraad over de toekomst van de Grote Markt. http://www.grotemarktberaad.nl

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Grote Markt Forum is dinsdagmiddag officieel uit de startblokken vertrokken. Het gaat om een forum met 45 leden dat fungeert als een denktank voor de toekomst van de Grote Markt. Het Forum is zo breed mogelijk samengesteld, waardoor zo veel mogelijk groeperingen, stromingen en denkbeelden uit de Groningse samenleving er in zijn vertegenwoordigd. Het is de bedoeling dat het Forum optreedt als adviseur van het gemeentebestuur en voeding geeft aan brede publieksbijeenkomsten die later dit jaar over de Grote Markt worden gehouden. Het forum is samengesteld uit burgers, politici en deskundigen.
Volgens burgemeester Wallage is het nu in elk geval zo dat de stad niet langer verdeeld is in voor- en tegenstanders van de Grote Markt-plannen. ‘Het Forum bestaat alleen maar uit Stadjers die wat hebben met hun Stad’, zo zei hij in en welkomstwoord tot het Forum. Op 25 juni komt er eerst een publieksavond in het Grand Theatre. Na de zomervakantie komen er forumbijeenkomsten over mogelijke oplossingsrichtingen. Het forum brengt over de modellen eind oktober advies uit aan het gemeentebestuur.